Succesverhalen

Sinds een klein jaar kwam ik steeds 1 kilootje aan, totdat ik ongeveer 7 kg boven mijn BMI kwam te zitten, was bij mij de grens bereikt!

Ik probeerde goed op te letten met eten maar ondanks dat viel ik geen gram af, erger nog ik kwam steeds weer wat bij. Via internet kwam ik bij de site gezondweeropgewicht terecht. Vanaf het eerste moment had ik er een goed gevoel over (gewoon gezond eten incl. aardappelen/brood ed. dus niet allemaal van die rare constructies met diëten van shakes en geen koolhydraten enz. )

Ben dus ook gelijk in de telefoon geklommen en we hebben een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Femke adviseerde me om 1 week bij te houden wat ik gedurende de dag at en dat heb ik toen naar haar gemaild. Tijdens ons eerste intakegesprek vertelde Femke me dat ik te weinig at, nou dat wil toch iedereen horen die af wil vallen. Plan van aanpak was om mijn lichaam te resetten, de motor moest blijven draaien door 6x per dag te eten.

Bij mij zat het lijnen erg in mijn hoofd, maar door de uitleg die Femke me gaf weet ik nu hoe ik verschillende dingen moet aanpakken! Kreeg handige voorbeeldmenu’s mee zodat ik precies kon zien wat ik mocht eten en drinken. Mijn map wordt iedere week uitgebreid met recepten en tips, zodat ik voldoende kan variëren!

Femke begeleidt en adviseert me heel goed, heb al verschillende feestjes en een weekendje Spanje doorstaan zonder dat ik ben aangekomen. Ben nu een tijd bezig en voel me helemaal happy. Bruis van de energie en krijg van verschillende mensen complimenten. Als ik boodschappen doe kan ik gewoon genieten van al dat gezonde eten wat ik op de band leg en zie mijn nieuwe levensstijl helemaal zitten!!!

Groetjes,

Linda Verlijsdonk

Het verhaal van Niki

Mijn naam is Niki, 25 jaar, en woonachtig in Best. Ik kwam via via op de site Gezondweeropgewicht.nl, en bedacht me, dat als en wanneer ik ‘iets’ aan mezelf en mijn lijf wilde doen, dit voor mij dé manier zou zijn.

Maar dan komen de excuses, waarom zou ik afvallen? Ik zit toch lekker in m’n vel, iedereen in mijn familie is te dik, en niemand die iets mankeert, ik wil niet voor de rest van mijn leven op een stengel bleekselderij kauwen, en ik wil van niemand te horen krijgen dat ik als ik zin heb in chips, ik beter een appel kan pakken (alsof je dat zelf niet weet)….  Ook wist ik dat mijn overgewicht niet alleen maar te maken had met teveel en ongezond eten, en om die onderliggende reden van mijn eetgedrag bloot te leggen, daar had ik niet zo’n zin in. Angst voor het onbekende zeg maar.

Nadat ik van een dierbare een enorme (spreekwoordelijke) schop onder m’n kont had gekregen, besloot ik om nu eens eindelijk prioriteiten te stellen, en écht te gaan werken aan mijn ongezonde leefstijl en het overgewicht wat daarvan het resultaat was. Meteen heb ik Femke gebeld en een afspraak gemaakt voor een intake. Ik was hartstikke zenuwachtig, wist niet wat ik kon verwachten, en was benieuwd of de hartelijke vrouw die ik aan de telefoon had, ook in real life zo aardig zou zijn. De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon toen ik mijn eerste stap binnen zette in Femke’s praktijk. Ik voelde me direct op mijn gemak. De warme, huiselijke en gezellige ruimte zorgt voor mij voor een vertrouwde omgeving waar ik mijn ei kwijt kan.

Vaak zijn mijn consulten met Femke van de nodige humor voorzien, maar waar Femke echt in uitblinkt is haar begrijp, haar duidelijke taal, en haar vermogen om mij een spiegel voor te houden. Ze is iemand die niet (ver)oordeelt, maar wel eerlijk tegen je zegt dat je beter je best moet doen wanneer je dreigt te vervallen in je oude patroon. En dat wordt dan niet alleen gezegd, maar ze geeft je ook de handvaten om niet terug te vallen, zoals handige tips, en motiverende smsjes. Soms zelfs in het weekend! Femke is ook altijd oprecht blij en trots als je de juiste stappen zet geduurde het proces waar je in zit, en weet je altijd op te beuren als het even niet helemaal gaat zoals je wilt.

Ook snapt ze de emoties die soms loskomen, en weet daar  altijd op een goede manier op te reageren. De methode die Femke hanteert is duidelijk, makkelijk in gebruik, en goed in te passen in je gewone manier van doen. Wanneer voor jezelf de keuze hebt gemaakt om goed voor jezelf te gaan zorgen, kan ik je aanraden om contact op te nemen met gezondweeropgewicht.

Probeer het gewoon, en je zal merken dat Femke’s enthousiasme aanstekelijk werkt!

Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan! En eerlijk is eerlijk, een groot frietje mayonaise met een frikandel speciaal klinkt wel erg lekker en verleidelijk in mijn oren, maar ik geef er niet aan toe. Waarom? Omdat ik dat kàn en nog belangrijker, ook écht wil!

Groetjes en veel succes,

Niki Ibes

Het verhaal van Gabrielle

Na in de loop der jaren steeds wat kilo’s erbij te hebben verzameld werd het  bewegen wat moeilijker. Niet bepaald iets wat je als jonge meid op ‘het menu’ wil hebben staan. En belangrijker nog, dat geeft ook geen goed gevoel over jezelf. Tja, een rijdbewijs halen is erg handig, maar minder bewegen en teveel van lekker eten genieten dus niet! Op een gegeven moment was het punt bereikt dat ik een hulplijn ben gaan zoeken en kwam uit bij gezondweeropgewicht. Daar bleek al snel dat gezond eten en keuzes maken op het programma stond.

fvl_livequote

Kortom: goed voor jezelf gaan zorgen, waardoor je je gezonder, fitter,  energieker (zonder de voor mij bepalende energiedipjes!) gaat voelen. Gezondheid zit ‘em niet alleen in de kilo’s, maar ook in het je goed voelen.

Na een maand of 3 was is spontaan 8 cm omtrek kwijt en zat de kleding toch echt een stuk comfortabeler. Doel 1 bereikt 😉

Bij gezondweeropgwicht krijg je stap voor stap uitleg over weekmenu’s, wat nu eigenlijk gezonde keuzes zijn en waaruit voeding bestaat. De kennis dus. Maar ook door persoonlijke back-up tijdens de bijeenkomsten, e-mailtjes en de coachende smsjes van Femke wordt het op alle vlakken aangepakt. Nieuwe gewoontes aanleren, weten waar je mee bezig bent en doorzetten heeft nu
eenmaal tijd nodig.

Zo was ik bij aanvang van de cursus er toch echt van overtuigd dat ik ‘wel wat’ teveel at en snoepte, maar toch echt wel gezond at. Al snel bleek dat ik te weinig at (ja dat kan ook nog!) moest leren wat voedzaam eten was en variatie erg belangrijk is om het vol te houden. Wat mij erg aansprak in de cursus is dat er ook wordt meegedacht door Femke als er bijvoorbeeld verjaardagen of  feestdagen voor de deur staan. Er werd dan echt een plan de campagne samen op papier gezet waardoor je goed voorbereid die dagen tegemoet kon, kon genieten en ….afvallen. Ook de workshop bij restaurant de Zwaan, georganiseerd door Femke en de kok, vond ik een groot succes. Zo ontmoet
je mede-cursisten en het leren maken van nieuwe gerechtjes (en natuurlijk proeven!) ga je vol zelfvertrouwen en gemotiveerd weer verder op je weg.

Volhouden, volhouden, volhouden dus!

Als je wil kiezen voor een toegankelijke, persoonlijke, breedopgezette begeleiding zou ik iedereen echt aanraden naar gezondweeropgewicht te gaan. Door de warme, persoonlijke benadering, sfeervolingerichte ruimte en een lekker kopje thee (het zijn de kleine dingen die het toch echt aangenamer maken;-)), is het echt wekelijks een steun in de rug. Geen zware kost en positief ingesteld! Femke is oprecht blij als je resultaat boekt en helpt je gemotiveerd te blijven als het even wat moeilijker gaat. En ik verzeker je: resultaat boeken maakt jezelf zo trots!!

Gabrielle Wijlaars

Het verhaal van Brigid en Wilma

Ons “succesverhaal”:
Na jarenlange afslankpogingen “op eigen houtje” en evenveel mislukkingen, vonden we dat het nu eens tijd werd voor echte maatregelen; iets dat je ook kunt volhouden! De meeste diëten waren in onze ogen gedoemd om te  mislukken. We spraken mensen die ons wezen op “gezondweeropgewicht.nl”, dat was geen dieet maar een gezonde levensstijl waarbij je ook nog een gezellig leven kon leiden.

Vol goede moed meldden we ons aan bij Femke, die na een “intakegesprek” tot onze grote verrassing zei dat we juist “te weinig” aten! Op haar advies aten we dus voortaan volop brood, crackers, fruit, groente, yoghurt en nog veel meer lekkere dingen i.p.v. 2 crackertjes overdag en dan ’s avonds ……….
We moesten vooral zorgen dat we veel varieerden, ook onze tussendoortjes namen en bij de hoofdmaaltijd onze “bord-indeling” in acht namen. We volgden een hele leuke workshop bij restaurant “de Zwaan” waar we recepten kregen voor allerlei lekkere en verantwoorde shakes, dressings en hapjes.  Zelfs af en toe een glaasje wijn of een bordje friet pasten in onze nieuwe levensstijl en toch vielen we mooi af zonder honger.

Allebei raakten we ruim 10 kilo kwijt in 10 weken tijd! Dat was mooi  meegenomen, zo net voor de feestdagen, maar we zijn er nog niet! Volgende week hebben we onze eerste “pep en weeg” bijeenkomst. Deze vervolgserie moet ons stimuleren om de ingeslagen weg vol te houden.

Femke, vast bedankt. We zullen jouw methode bij alle “Jojo’s” aanbevelen!

Brigid en Wilma

Werkwijze

fvl_werkwijze

Groepsbegeleiding

fvl_groepsbegeleiding

1 op 1 coaching

fvl_een_op_een_coaching

Online coaching

fvl_online-coaching